Eskişehir İcra Avukatı Elife Çetintaş

Eskişehir İcra Avukatı Kimdir? Hangi Hakları Korur?

Eskişehir icra avukatı, diğer şehirlerdeki avukatlar gibi icra ile alakalı davalarla ilgilenen bireylerdir. Hukuk alanında eğitim aldıktan sonra işine başlayan avukatlar özellikle bazı davalara yönelebilir. Her ne kadar hukuk dalları arasında özel olarak ‘icra avukatı’ bölümü bulunmasa da ilgi, yönelim doğrultusunda avukatlar belirli davalarla özdeşleşebilmektedir.

İcra avukatı başta olmak üzere; iflas avukatı, icra ve iflas avukatı olarak da adlandırıldıkları görülür. Davalarda alacaklı ya da borçlu durumda bulunan kişiyi savunması mümkündür. Her iki durumda da rol alabilen avukatların ilgilendiği hukuk dalı tamamen İcra ve İflas Hukuku kapsamında yer almaktadır.

 

Eskişehir İcra Avukatı Kimdir?

İcra ve İflas Hukuku kapsamında açılmış olan davalara vekillik eden kişilerdir. Lisans eğitimi aldıktan sonra müvekkilleri için davalara katılım gösterebilirler. Özel olarak unvanlarında ‘icra ve iflas avukatı’ bulunması gerekmez. Fakat avukat kendi isteğine bağlı olarak sadece bu alanda yer alan davalara öncülük edebilmektedir.

Herhangi bir sebebe bağlı olarak alacaklının maddi imkânlarını tahsil edememesi durumunda dava açmasına, davanın sürdürülmesine yardımcı olur. Borçlu tanımında yer alan bireyden taşınır ya da taşınmaz mallarına bağlı olarak ücretin tahsil edilmesini sağlar. Diğer taraftan haksız kazanç söz konusu ise borçlu kişilerin de hakkını savunarak hukuka uygun hareket edilmesini sağlar.

 

İcra Avukatı Ne İş Yapar?

Günümüzde aktif olarak işine devam eden Eskişehir icra avukatı isimleri farklı işlemlerde bulunabilmektedir. Her bir işlem doğrultusunda müvekkili olduğu bireyin hakkını koruması hedeflenir. Hukuka bağlı olarak gerçekleştirdiği bu işlemler neticesinde alınacak kazancın tahsil edilmesi tek amaçtır. Diğer taraftan farklı iptal davaları ile de ilgilenebilmektedir.

Genel itibari ile icra avukatının hizmetleri şu şekilde sıralanabilmektedir:

  • Karşılıksız çek davalarında savunma yapmak,
  • Rehin ve ipotek konumlu hakların hayata geçmesini sağlamak,
  • İcra ve İflas Hukuku kapsamındaki tüm davaların takibi,
  • Borçlu ve alacaklı taraflarının arasındaki borç tahsilini sağlamak,
  • Müvekkil adına başlatılmış olan icra takipleri için itiraz ve şikayette bulunmak,
  • Taşınır ya da taşınmaz mallara haciz koyularak satışının sağlanması.

Tüm bunlar düşünüldüğünde Eskişehir icra avukatı, savunmasını yaptığı müvekkilin varsa borcunu almasını sağlar eğer borçlu kişiyi savunuyorsa haksız durumu sonlandırarak korunmasını sağlar.

 

İcra Avukatı Danışma Hizmeti Kapsamında Nelerle İlgilenir?

Avukatlar her zaman ilk etapta dava açma ve dava sürecinde bulunmaz. Danışmanlık hizmeti kapsamında da var olan hukuk ve dava sonuçları hakkında bilgi verir. İlk defa icra ve iflas davası açacak bireylerin merak ettiği sorulara yanıt vererek sürecin daha sağlıklı yönetilmesini sağlar.

İcra ve İflas Hukuku kapsamındaki tüm konularla ilgilenmektedir. Konkordato, iflas ya da borçlular arasında yer alan alacaklar temel noktalardır. Fakat var olan bir davaya itiraz davası açabilir ya da alınan karara da itiraz etme gibi imkânları bulunmaktadır.

 

Eskişehir İcra Avukatı Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?

Eğer ilk defa Eskişehir icra avukatı ile anlaşma sağlayacaksanız seçim sırasında bazı unsurlara dikkat etmekte fayda bulunur. Ancak böyle dava sonucunu olumlu yönde etkileyecek bir uzman ile çalışma gösterebilirsiniz. Genel itibari ile icra avukatı seçiminde şu unsurlara dikkat etmenizde fayda bulunmaktadır:

Dikkat Edilmesi Gerekenler

Sebepleri

 

Avukatın İkna Kabiliyeti

İcra davaları diğer davalara göre daha zorludur. Karşı tarafı ve davanın karar mercini etkilemek adına ikna kabiliyetinin iyi olması gerekir.

 

İletişim Gücü

Avukatların genel olarak kişisel anlamda iletişim becerisinin yüksek olması şarttır. Daha iyi hak savunmak, durum açıklamak adına önem arz eder.

 

Planlı ve Takipli Sistem Yürütme

İcra davalarında belirli sürelerle yapılacak işlemler belirlenmiştir. Doğru zamanda doğru harekette bulunmak adına avukatın planlı ve takipli sistem sürdürmesi şarttır.

 

Deneyimli Olması

Sadece icra davalarında sürekli çalışmış olması gerekmese de bu alanda daha önce dava deneyimi olması süreci etkileyecek bir unsurdur.

 

Neden Eskişehir İcra Avukatı ile Çalışmak Gerekir?

Güncel olarak İcra ve İflas Hukuku kapsamında dava açacaksanız, avukat desteği önem kazanmaktadır. Kanunlar hakkında yeterli bilgiye sahip olmama, süreci yönetmeme ve gerekli evrakların toparlanması kişisel olarak zordur. Bu durumlarda olumsuz sonuçların alınma olasılığı yüksektir.

Halbuki Eskişehir icra avukatı sizin adınıza dava açabilir, alacak tahsili adına hesaplattırma gerçekleştirebilir. Diğer taraftan evraklarınızın tamamlanması ve davaya dahil edilmesi konusunda da etkili rol oynayacaktır. Uzman eğitimi olmasından ve davanın kapsamlı olmasından dolayı bu noktada avukatlarla çalışmak önem arz eder.

 

İcra Avukatı Ücreti Ne Kadar?

Anlaşma sağlanacak icra avukatına göre ücretlendirmeler değişiklik göstermektedir. İcra davası avukat fiyatları hakkında bu yüzden net bir bilgi vermek zordur. Çünkü müvekkilin durumu, dava detayları ya da alınacak danışmanlık hizmeti bile ücretlendirmeleri farklılaştırır. Sadece danışmanlık alacak bireylerin ödeyeceği ücretler daha düşük olacaktır.

Ancak icra avukatı ile davayı açmak ve yönetmek istiyorsanız bu noktada özel bilgi almanız gerekir. Yardım almayı istediğiniz avukat ile birebir iletişime geçmeniz gerekir. Siz tarafından aktarılan bilgiler ışığında davanın da durumu tahmin edilerek ücret teklifi sunulacaktır. Tüm bunlar ışığında siz de ücretleri öğrendikten sonra yetki verebilirsiniz.

 

İcra Hukuku Nedir?

2004 sayılı bulunan İcra ve İflas Kanunu kapsamında yer alan bir hukuk dalıdır. Bu hukuk dalında alacaklı durumda bulunan bir birey ve borçlu kişi/firma bulunur. Ortaya çıkan maddi zararı ortadan kaldırmak adına hukuk yöntemiyle alacakların tahsil edilmesi hedeflenmektedir.

Genel itibari ile bu hukuk dalının konusu borçlunun mal varlığı ve alacaklar üzerinden ilerlemektedir. Borçlunun ölçülülük ilkesi kapsamında taşınabilir-taşınamaz mal varlığı denetlenerek alacaklıya tahsil edilmesi beklenir. Üzerinde bulunan mal varlığının satılmasıyla birlikte zararın ortadan kaldırılması hedeflenir.

Eğer siz de Eskişehir icra avukatı arayışındaysanız, iletişime geçebilirsiniz. Danışmanlık alabilir ya da açmak istediğiniz dava için gerekli işlemlerin başlatılmasında rol oynayabilirsiniz.


WhatsApp Destek Hattı